Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

 • AMHLAF0002909.jpg
  Plaça Espanyola.
  Vista general des d'una posició enlairada que ens permet veure com l'estructura inicial de la plaça era una mena de triangle i pels laterals podien pasar els cotxes. Es poden veure també els arbres que envoltaven la font.
  Arquitectura i urbanisme
  Font de la plaça Espanyola
  Fonts
  Places
 • AMHLAF0025582.jpeg
  Festa Major del Centre
  Parella ballant davant de l'entarimat de l'escenari de la Festa Major de l'Hospitalet Centre el 1981, situat a la Plaça de l'Ajuntament.. A la imatge Puri Loscos i un altre membre de la Comissió de Festes del Centre.
  Associacions i entitats
  Balls
  Comissió de festes l'Hospitalet-Centre
  Culturals i socio culturals
  Festa major del Centre
  Festes
  Festes majors
 • AMHLAF0025597.jpeg
  Festa Major del Centre
  Imatge de 1981 de les bandes decoratives suspeses per sobre de la calçada amb l'escenari a la dreta, presa des de l'edifici de La Caixa de la plaça de l'Ajuntament. A mà dreta es veu l'escenari previst per a les actuacions. L'ideari d'aquesta Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre de 1981 va estar inclòs en el tríptic de la Festa Major d'aquell any: "Reivindiquem el temps lliure com a temps de creixement col·lectiu, com a temps que ens permeti avançar cap a la realització individual i col·lectiva. Temps que ens permeti desenvolupar la nostra pròpia sensibilitat en el goig i el plaer. El gust de fer i construir plegats en ciutadania el nostre poble. Creiem imprescindible recuperar el carrer com a lloc de trobada i de relació, creant noves formes de participació que ens ajudin a retrobar la nostra identitat. Les celebracions col·lectives populars donen caràcter a la nostra cultura. Tradicionalment una d'aquestes celebracions ha estat la Festa Major, que a la nostra ciutat celebràvem per Sant Roc, ai bell mig de l'estiu, el mes d'agost. Avui, però, la civilització urbana deixa buits els carrers per aquesta època. Calia trobar una altra data més adient. Així doncs, decidírem adoptar la de l'arribada de l'estiu, per Sant Joan, el temps de plenitud de la vida i del sol. Tots tenim presents moments d'aquesta nit en els nostres records d'infant, és part de la nostra cultura perquè ens hi identifiquem. I és en aquest sentit que cal recuperar la Festa Major, com un d'aquests senyals que ens identifiquen. Visca la Festa Major!! "
  Associacions i entitats
  Comissió de festes l'Hospitalet-Centre
  Culturals i socio culturals
  Festa major del Centre
  Festes
  Festes majors
 • AMHLAF0025596.jpeg
  Festa Major del Centre
  Imatge de les bandes decoratives suspeses per sobre de la calçada amb l'edifici de La Caixa al fons i de la plaça de l'Ajuntament amb l'escenari principal situat al bell mig el juny 1981. La Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre va impulsar la celebració de la Festa Major del Centre després de molts anys en la que aquesta no es celebrava. Es va canviar la data de celebració i si, antigament, aquesta tenia lloc a l'agost, per Sant Roc, la nova festa del barri Centre es va establir per les dates de Sant Joan, al juny. L'ideari d'aquesta Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre de 1981 va estar inclòs en el tríptic de la Festa Major d'aquell any: "Reivindiquem el temps lliure com a temps de creixement col·lectiu, com a temps que ens permeti avançar cap a la realització individual i col·lectiva. Temps que ens permeti desenvolupar la nostra pròpia sensibilitat en el goig i el plaer. El gust de fer i construir plegats en ciutadania el nostre poble. Creiem imprescindible recuperar el carrer com a lloc de trobada i de relació, creant noves formes de participació que ens ajudin a retrobar la nostra identitat. Les celebracions col·lectives populars donen caràcter a la nostra cultura. Tradicionalment una d'aquestes celebracions ha estat la Festa Major, que a la nostra ciutat celebràvem per Sant Roc, ai bell mig de l'estiu, el mes d'agost. Avui, però, la civilització urbana deixa buits els carrers per aquesta època. Calia trobar una altra data més adient. Així doncs, decidírem adoptar la de l'arribada de l'estiu, per Sant Joan, el temps de plenitud de la vida i del sol. Tots tenim presents moments d'aquesta nit en els nostres records d'infant, és part de la nostra cultura perquè ens hi identifiquem. I és en aquest sentit que cal recuperar la Festa Major, com un d'aquests senyals que ens identifiquen. Visca la Festa Major!! "
  Associacions i entitats
  Comissió de festes l'Hospitalet-Centre
  Culturals i socio culturals
  Festa major del Centre
  Festes
  Festes majors
 • AMHLAF0025599.jpeg
  Comissió de Festes del L'Hospitalet Centre
  Reunió dels membres de la Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre, creada poc després de les primeres eleccions democràtiques de 1979 amb la intenció de "recuperar el carrer per a la Festa". La Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre va impulsar la celebració de la Festa Major del Centre el 1981 després de molts anys en la que aquesta no es celebrava. Es va canviar la data de celebració i si, antigament, a l'Hospitalet pagès aquesta tenia lloc a l'agost, per Sant Roc, la nova festa del barri Centre es va establir per les dates de Sant Joan, al juny. D'esquerra a dreta: Joan Parera Serramià, amb bigoti, Germán Funes Sanchís, amb jersei a ratlles i la mà al cap, Teresa Ribas Vinyals, agafant el cafè, Joan Francesc Marco Conchillo, amb ulleres, Puri Loscos Solé, Josep Mª Artells Herrero, Angèlica Arranz Galiano, Josep parera Serramià, Jordi Valldeperas Almazàn. D'esquena, Enric Romaguera, fumant, Josep Flo, fumant i amb la mà al cap i, amb ulleres, Josep Calvis Calpe. L'ideari d'aquesta Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre de 1981 va estar inclòs en el tríptic de la Festa Major d'aquell any: "Reivindiquem el temps lliure com a temps de creixement col·lectiu, com a temps que ens permeti avançar cap a la realització individual i col·lectiva. Temps que ens permeti desenvolupar la nostra pròpia sensibilitat en el goig i el plaer. El gust de fer i construir plegats en ciutadania el nostre poble. Creiem imprescindible recuperar el carrer com a lloc de trobada i de relació, creant noves formes de participació que ens ajudin a retrobar la nostra identitat. Les celebracions col·lectives populars donen caràcter a la nostra cultura. Tradicionalment una d'aquestes celebracions ha estat la Festa Major, que a la nostra ciutat celebràvem per Sant Roc, ai bell mig de l'estiu, el mes d'agost. Avui, però, la civilització urbana deixa buits els carrers per aquesta època. Calia trobar una altra data més adient. Així doncs, decidírem adoptar la de l'arribada de l'estiu, per Sant Joan, el temps de plenitud de la vida i del sol. Tots tenim presents moments d'aquesta nit en els nostres records d'infant, és part de la nostra cultura perquè ens hi identifiquem. I és en aquest sentit que cal recuperar la Festa Major, com un d'aquests senyals que ens identifiquen. Visca la Festa Major!! "
  Associacions i entitats
  Comissió de festes l'Hospitalet-Centre
  Culturals i socio culturals
  Festa major del Centre
  Festes
  Festes majors
 • AMHLAF0025583.jpeg
  Festa Major del Centre
  Imatge de 1981 de la Comissió de festes del Centre durant la Festa Major. D'esquerra a dreta, Jordi Piera, d'esquena, Puri Loscos, Carme Alzaga, Jordi Artells, amb camisa blanca i les mans a les butxaques, J.M. Ramos, Josep Parera, al fons, Sebastià Badia, amb barba, Teresa Ribas i Enric Romaguera. Aquesta comissió de festes, que va ser la primera després de més de deu anys sense festa major a l'Hospitalet centre, va recuperar la festa prenent una decisió fonamental: canviar la data de la festa major, que històricament l'Hospitalet pagès havia celebrat sempre per Sant Roc, a l'agost, al voltant de la festivitat de Sant Joan, al juny, per permetre una més gran participació dels veïns. Va aplegar gent provinent de diferents entitats i botigues del centre i de l'associació de veïns i va comptar amb el suport econòmic del Patronat Municipal de Cultura i de l'Obra Social de la Caixa de Barcelona. A més, van donar ajuda econòmica: Caixa de Pensions, "La Caixa". Banc de Sabadell. Banc de Bilbao. Banc Guipuzcoano. Bar Astúries. Bar Nin. Casino del Centre. Bar Mirador. Bar Pomelo. Bar l'Oficina. Bar Teo. Pub Magoo. Impremta CANUT Les entitats que en van formar part de la Comissió de Festes van ser: Associació de Pares de l'Escola Patufet S. Jordi. Ateneu de Cultura Popular. Centre Catòlic. Museu de l'Hospitalet Club de Bàsquet de l'Hospitalet. Club Petanca l'Hospitalet. Corals: Elisard Sala, Xalesta, Matiners i Maixata. Escola Patufet S. Jordi. Grup d'Acció Teatral G.A.T. Grup d'Esplai Centre. Llibreria Els Pins. Museu d'Història de la ciutat. Unió de Botiguers. Unió Excursionista de Catalunya
  Associacions i entitats
  Comissió de festes l'Hospitalet-Centre
  Culturals i socio culturals
  Festa major del Centre
  Festes
  Festes majors
 • AMHLAF0025600.jpeg
  Festa major de L'Hospitalet Centre
  Es veu com la Comissió de Festes de L'Hospitalet Centre de 1981 engalana el carrer Roselles, just davant de l'Armeria A. Jutglà. Aguantant l'escala, d'esquerra a dreta, en Germán Funes, d'esquena en Josep Parera, Puri Loscos aguantant la guirnalda i al seu costat na Teresa Ribas. Aguantant una altra guirnalda i mirant de front, na Conxita Soler. L'ideari d'aquesta Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre de 1981 va estar inclòs en el tríptic de la Festa Major d'aquell any: "Reivindiquem el temps lliure com a temps de creixement col·lectiu, com a temps que ens permeti avançar cap a la realització individual i col·lectiva. Temps que ens permeti desenvolupar la nostra pròpia sensibilitat en el goig i el plaer. El gust de fer i construir plegats en ciutadania el nostre poble. Creiem imprescindible recuperar el carrer com a lloc de trobada i de relació, creant noves formes de participació que ens ajudin a retrobar la nostra identitat. Les celebracions col·lectives populars donen caràcter a la nostra cultura. Tradicionalment una d'aquestes celebracions ha estat la Festa Major, que a la nostra ciutat celebràvem per Sant Roc, ai bell mig de l'estiu, el mes d'agost. Avui, però, la civilització urbana deixa buits els carrers per aquesta època. Calia trobar una altra data més adient. Així doncs, decidírem adoptar la de l'arribada de l'estiu, per Sant Joan, el temps de plenitud de la vida i del sol. Tots tenim presents moments d'aquesta nit en els nostres records d'infant, és part de la nostra cultura perquè ens hi identifiquem. I és en aquest sentit que cal recuperar la Festa Major, com un d'aquests senyals que ens identifiquen. Visca la Festa Major!! "
  Associacions i entitats
  Comissió de festes l'Hospitalet-Centre
  Culturals i socio culturals
  Festa major del Centre
  Festes
  Festes majors
 • AMHLAF0025584.jpeg
  Festa Major de L'Hospitalet Centre
  Imatge de 1980 de diversos membres de la Comissió de Festes de Hospitalet Centre durant la Festa Major. Dret, miran a l'esquerra en Jordi Valldeperas i, al grup, d'esquerra a dreta, na Marta Perelló, en Josep Parera, davant d'ell na Puri Loscos que posa la mà sobre en Sebastià Badia, amb turbant, i al seu costat, J. M. Ramos i al davant Josep Calvis, Carme Alzaga i Josep Flo. L'ideari d'aquesta Comissió de Festes de l'Hospitalet Centre de 1981 va estar inclòs en el tríptic de la Festa Major d'aquell any: "Reivindiquem el temps lliure com a temps de creixement col·lectiu, com a temps que ens permeti avançar cap a la realització individual i col·lectiva. Temps que ens permeti desenvolupar la nostra pròpia sensibilitat en el goig i el plaer. El gust de fer i construir plegats en ciutadania el nostre poble. Creiem imprescindible recuperar el carrer com a lloc de trobada i de relació, creant noves formes de participació que ens ajudin a retrobar la nostra identitat. Les celebracions col·lectives populars donen caràcter a la nostra cultura. Tradicionalment una d'aquestes celebracions ha estat la Festa Major, que a la nostra ciutat celebràvem per Sant Roc, ai bell mig de l'estiu, el mes d'agost. Avui, però, la civilització urbana deixa buits els carrers per aquesta època. Calia trobar una altra data més adient. Així doncs, decidírem adoptar la de l'arribada de l'estiu, per Sant Joan, el temps de plenitud de la vida i del sol. Tots tenim presents moments d'aquesta nit en els nostres records d'infant, és part de la nostra cultura perquè ens hi identifiquem. I és en aquest sentit que cal recuperar la Festa Major, com un d'aquests senyals que ens identifiquen. Visca la Festa Major!! "
  Associacions i entitats
  Comissió de festes l'Hospitalet-Centre
  Culturals i socio culturals
  Festa major del Centre
  Festes
  Festes majors
 • AMHLAF0023837.jpg
  Ball de Festa Major de Sanfeliu
  A l'envelat que es muntava al barri de Sanfeliu, als anys setanta.
 • AMHLAF0066717.jpeg
  Acte de celebració del Cine Club L'Hospitalet. Exposició al Museu, passi de cinema i sopar.
  L'Any 1992, sent presidenta de l'entitat Begoña Sevilla, el Cine Club va celebrar el seu Desè Aniversari organitzant, juntament amb el Museu de l'Hospitalet, una exposició de cartells i materials gràfics de les moltes activitats realitzades durant aquell període. Després de la inauguració d'aquesta exposició, va tenir lloc un sopar de germanor amb membres de les diferents juntes directives que van portar l'entitat en aquell període. El desembre de 1993 va ser elegit president de l'entitat l'Artur Arranz Galiano, que ja havia estat membre de la junta directiva fundadora el 1982, a la dreta de la fotografia, amb corbata groga.
  Cultura
  Cinema
 • AMHLAF0000825.jpg
  Vista aèria del barri de Bellvitge
  Vista aèria del barri de Bellvitge. En primer terme, davant dels blocs, l'ermita de Bellvitge.
  Arquitectura i urbanisme
  Edificis
  Ermita de Bellvitge
  Esglésies i ermites
  Religió
  Vistes
  Vistes aèries
 • AMHLAF0003099.jpg
  Bellvitge sense asfaltar
  Passeig de Bellvitge sense asfaltar. Al fons es veu una caravana i tendal dels firants d'un autos de xoc i un dipòsit de ciment volcat.
  Activitats econòmiques
  Arquitectura i urbanisme
  Edificis
  Lleure
 • AMHLAF0004563.jpg
  Blocs de Bellvitge
  Vista dels blocs de Bellvitge i de les vies del tren a l'avinguda Amèrica.
  Arquitectura i urbanisme
  Camions
  Cotxes
  Edificis
  Solars
  Transports
  Vistes
 • AMHLAF0000703.jpg
  Antic mercat ambulant de Collblanc
  Mercat ambulant al barri de Collblanc, on anys més tard es va construir el Mercat municipal del barri. En primer terme, el carrer d'Occident, cantonada amb el passatge Costa. Al fons, el lloc on hi ha el mercat actual. Es veuen diferents parades de venda: de materials de construcció, de verdures, etc. Al fons i en primer pla uns quants carros. Aquest tipus de carruatge, tancat per darrera i dedicat al transport de viatgers era conegut com a Tartana. Per davant era descoberta i per darrera, com s'observa a la fotografia, estava tancada amb porticons. Per a la seva tracció s'emprava un cavall jove o una haca, de pas molt més vigorós que aquests. Les rodes, les dues amb frenos, estaven unides amb una estructura de ferro que sostenia també la caixa mitjançant ballestes, per a la seva suspensió, com s'observa molt bé en aquesta fotografia. La vela de la tartana acostumava a estar fixada sobre l'estructura, sense possibilitat de ser plegada. Disposava de dos bancs laterals, enfrontats al costat de cada roda, on es situaven els quatre o sis viatgers que podia acollir, en funció de la mida de la tartana. En una època on tots els carruatges tenien una funció agrària, disposar d'una tartana pròpia era propi de classes benestants. Normalment eren propietat de carreters que feien amb elles trajectes concertats amb els viatgers. En aquesta fotografia apareix al fons una mena de "parada de tartanes", que feien les funcions que avui fan els taxis, però normalment compartides amb diferents viatgers.
  Activitats econòmiques
  Carros i carruatges
  Mercat de Collblanc
  Mercats
  Mercats ambulants
  Transports
 • AMHLAF0002527.jpg
  Mercat de Collblanc
  Vista de la façana que dóna al carrer del Progrés i el lateral esquerre. El mercat fou dissenyat per l'arquitecte municipal Ramon Puig Gairalt i es va inaugurar el 14 de maig de 1932. Està catalogat en el PEPPA (fitxa número 15).
  Activitats econòmiques
  Arquitectura i urbanisme
  Edificis
  Mercat de Collblanc
  Mercats
  Patrimoni
  Patrimoni arquitectònic
  Places
 • AMHLAF0002452.jpg
  Estació dels Ferrocarrils Catalans, S.A. "El Carrilet"
  Estació de l'Hospitalet Centre del Carrilet. Imatge presa des de l'exterior del recinte. Entre les reixes es pot veure el carrilet aturat a l'andana
  Arquitectura i urbanisme
  Carrilet
  Estació de la RENFE de l'Hospitalet Centre
  Estacions
  Ferroviaris
  Transports
 • AMHLAF0000925.jpg
  Estació del Carrilet
  Estació de l'Hospitalet Centre dels ferrocarrils Catalans anomenat popularment "El Carrilet". Imatge presa mirant cap a Barcelona. Al fons a mà esquerra, la fàbrica tèxtil Can Gomar.
  Arquitectura i urbanisme
  Carrilet
  Estació del Carrilet l'Hospitalet Centre
  Estacions
  Ferroviaris
  Transports
  Vies
 • AMHLAF0040716.jpeg
  Homenatge a Tecla Sala i Miralpeix
  L'Esbart Català de Dansaires ballant a la Plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet.
  Actes oficials
  Alcaldes
  Dones
  Esbart Català de Dansaires
  Festes
  Homenatges
  Indústries
  Misses
  Oficis i ocupacions
  Persones
  Política i administració pública
  Religió
  Religiosos
  Tecla Sala e Hijos S.A. (Tecla Sala)
  Vida quotidiana
  Vida social