• AMHLAF0111504.tif
    Adhesiu de la celebració del desè aniversari del manifest dels objectors de consciència de Can Serra.
    Un grup d'objectors de consciència acollits a la Casa de Reconciliació van expressar la seva oposició a les armes i a la violència.
    Associacions i entitats
    Moviment Objecció de Consciència - MOC
    Pacifistes
  • AMHLAF0111551.tif
    "Sorteo al servicio militar"
    Un dels fullets informatius sobre com fer-se objector i sobre l'antimilitarisme presentat pel Moviment d'Objecció de Consciència a l'Hospitalet a inicis dels anys setanta. En aquests anys es van organitzar diversos col·loquis a través de les associacions de veïns i les Aules de Cultura; en aquest cas es va fer a l'Associació de Veïns de Bellvitge.
    Associacions i entitats
    Moviment Objecció de Consciència - MOC
    Pacifistes
  • AMHLAF0111511.tif
    Imatge de la construcció, per part dels mateixos veïns, de la Casa de Reconciliació del barri de Can Serra.
    Imatge de la construcció, per part dels mateixos veïns, que hi treballaren desinteressadament fora del seu horari laboral, de la Casa de Reconciliació, la parròquia del barri de Can Serra. Aprofitaven els caps de setmana per avançar en l'obra fins que la va acabar. Aquí els veiem fent un recés. Fins llavors, la parròquia de Can Serra estava ubicada en uns baixos d'un dels blocs de pisos, un local massa petit per a les necessitats litúrgiques comunitàries. Es va inaugurar el 16 de juliol de 1974 Se n'encarregà de la parròquia un grup d'escolapis -Miquel Martí, Ramon Marimon, Josep M. Monferrer i Jaume Botey, que va ser el seu primer rector- que conduïen també les classes de religió a l'institut de batxillerat Torras i Bages, a Can Serra, i al COPEM, a Santa Eulàlia -únics centres públics als anys seixanta i setanta a l'Hospitalet. La Casa de Reconciliació es va plantejat com un espai de culte no convencional i estava oberta a rebre també tot tipus d'iniciatives de tipus cultural, comunitar, polítici i/o sindical de caire reivindicatiu, com per exemple, donar acolliment a l'Associació de Veïns i els sindicats quan encara no estaven legalitzats, a funcions teatrals del Grup d'Acció Teatral (GAT) de l'Hospitalet, a les reunions dels primers objectors de consciència de Catalunya que no volien fer el servei militar obligatori o a les classes d'alfabetització i d'ensenyament d'adults.
    Associació de Veïns de Can Serra
    Associacions i entitats
    Casa de la Reconciliació
    Esglésies i ermites
    Moviment Objecció de Consciència - MOC
    Pacifistes
    Parròquia de Can Serra
    Religió
    Veïnals