• AMHLAF0004450.jpg
    Homenatge a la vellesa
    Homenatge a la vellesa a Santa Eulàlia. Vista del capdavant de la processó pel carrer de Santa Eulàlia. En primer terme les autoritats davant dels pendons de la ciutat, entre d'altres, el pendó de la Coral El Pensament i el de la Coral Els antics de la Torrassa. Segueix a la comitiva la banda de música [La banda de música és “La Popular Sansense”, concretament és la que ocupa el segon lloc en la desfilada, la que va immediatament darrera de les autoritats i dels pendons de la ciutat i davant dels avis i les madrines. (Informació facilitada per Josep Cortés en data 18/5/2020)]
    Associacions i entitats
    Banda La Popular Sansense
    Celebracions
    Culturals i socio culturals
    Festes
    Gent Gran
    Homenatges a la vellesa
    Patronato Local de la Vejez
    Serveis socials
    Sociedat Coral El Pensament
    Societat Coral Els Antics de la Torrassa
  • AMHLAF0004684.jpg
    Cup propagandístic al carrer
    Capsa propagandística a un carrer probablement del barri de Gràcia de Barcelona que posa: "Nuclear i capitalisme és continuar el feixisme", signat per l'Esmolet de Gràcia
    Conflictes
    Societat
  • AMHLAF0111201.tif
    Edifici de l'Ateneu La Unió, després seu del Cinema ideal o Lumière.
    Aquest edifici va ser construït el 1888 com a seu de l'Ateneu la Unió i comptava amb un gran cafè un jardí i una espaiosa sala d'actes on, des dels anys vint del segle XX van tenir lloc les projeccions del Cinema Ideal , també conegut llavors com a Lumière. Als anys trenta va ser la seu d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Hospitalet. Després, quan les projeccions es van deixar de fer regularment, cap els anys cinquanta, va ser anomenat novament l'Ateneu i tenia la seu el "Club de Ajedrez Hospitalet". Es trobava al carrer Rossend Arús, núm. 49, cantonada amb el carrer Josep Mª de Sagarra. Va ser enderrocat el 1965 per fer-hi un gran bloc de pisos. Fotografia de 1960.
    Arquitectura i urbanisme
    Edificis
    Ateneu La Unió
    Cinema Ideal
    Cultura
    Equipaments culturals
    Història
    Societat
    Patrimoni
    Patrimoni arquitectònic
    Vida quotidiana
    Vida social
  • AMHLAV0001292.mp4
    1969: L'any que els hospitalencs van arribar a la Lluna
    El 1969 va ser l'any que la humanitat va arribar a la lluna. Amb motiu del 50è aniversari de l'esdeveniment, aquest audiovisual mostra un recull de documents que mostren que passava a la ciutat en aquesta data.
    Cultura
    Història
    Societat
  • AMHLAF0000526.jpg
    Societat Coral La Campestre
    Retrat de grup d'una seixantena d'homes de la coral. Al centre del grup, un bust d'Anselm Clavé i, al seu darrera, l'estandart de l'entitat. Es reunien al carrer Major, al costat de Cal Carreter (estatge del primer cinematògraf de la vila).
    Associacions i entitats
    Cant
    Cant Coral
    Cultura
    Culturals i socio culturals
    Música
    Retrats
    Retrats de grup
    Societat Coral La Campestre
  • AMHLAF0023207.jpg
    Quaderns d'Estudi 31
    Taula de participants en la presentació del Quadern d'Estudi 31 produït pel Centre d'Estudis de l'Hospitalet. L'acte te lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Tecla Sala. Es tracta d’un recull de 5 articles que publiquen sobre l’Hospitalet i que els diferents ponents varen anar relatant. Els temes: Els rellotges solars a l’Hospitalet; L’Emigració murciana a Collblanc-La Torrassa l’any 1924: la gènesi d’un barri; Llibreries de l’Hospitalet als anys 70; Història de l’empresa INDO a l’Hospitalet (1943-2007); Records d’una vida de professora d’institut a l’Hospitalet, Eugenia Vázquez.
    Associacions i entitats
    Centre d'Estudis de l'Hospitalet
    Cultura
    Culturals i socio culturals
    Educació
    Història
    INDO
    Indústries
    Lletres
    Llibres
    Mestres
    Oficis i ocupacions
    Societat
  • AMHLAF0002927.jpg
    Societats corals de l'Hospitalet
    Desfilada. L'home que porta el primer pendó de la Coral El Pensament és l'Amadeu Pino. Al seu darrera el pendó de la Societat coral Unió Rossinyols Torrassencs.
    Associacions i entitats
    Culturals i socio culturals
    Sociedat Coral El Pensament
    Societat Coral Els Rossinyols de Collblanc