• AMHL_101_C411_1982_00047_Foto.jpeg
    Carrer de l'Església, 40
    Imatge extreta d'una llicència d'obres.
    Arquitectura i urbanisme
    Carrers
    Edificis
  • AMHLAF0066530.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport al naixement d'aquesta important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats, exposa els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu, Paco Candel, l'alcalde Juan Ignacio Pujana i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066531.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport decidit al naixement d'aquesta important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats, va exposar els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu, Paco Candel, l'alcalde Juan Ignacio Pujana, aquí a la fotografia parlant, i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066527.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport decidit al naixement de'aquesta important entitat cultural Hospitalenca, el Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats va exposar els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu de l'Hospitalet, Paco Candel, el director del Museu, Francesc Marcé, l'alcalde Juan Ignacio Pujana, i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan, aquí a la fotografia parlant.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066529.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport decidit al naixement d'aquesta important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats va exposar els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu de l'Hospitalet, Paco Candel, el director del Museu, Francesc Marcé, l'alcalde Juan Ignacio Pujana, i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan. Entre el públic es poden reconèixer, entre d'altres, a Lluís Crespo, Alfons Flores, Glòria Valera, Artur Arranz, Jordi Homs, Josep Flo, Teresa Flo, José Miguel Fernández, Jaume campreciós i Marià Riera.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066688.jpeg
    Acte d'inici de curs 1982-1983 del Cine Club L'Hospitalet. Presentació oficial de l'entitat.
    Tot i que les projeccions del Cine Club es van iniciar unes setmanes abans amb la projecció de la pel·lícula "Novecento" de Bernardo Bertolucci, les projeccions de cinema del Cine Club l'Hospitalet al Cinema Oliveras es van inaugurar oficialment l'abril de 1982 amb la projecció de la pel·lícula "La Plaça del Diamant" de Francesc Betriu, amb la presència del propietari i empresari de la sala, Jaume Campreciós i Pujol, l'alcalde de la ciutat, Juan Ignacio Pujana i l'actriu Sílvia Munt. Va presentar la pel·lícula el crític de cinema Joan Lorente. El Cinema Oliveras havia estat reformat feia poc i el seu propietari, en Jaume Campreciós i Pujol, l'havia convertit en una esplèndida i molt còmoda sala, amb unes condicions tècniques immillorables per aquella època. Les sessions del Cine Club es feien els dimarts a les 21h i van significar, fins l'enderroc del Cinema Oliveras per fer-hi un bloc de pisos, el 1989, una important senya d'identitat local perquè des de l'inici van ser punt de trobada d'hospitalencs actius culturalment a la ciutat. El Cine Club va proposar a l'Ajuntament que comprés aquesta cèntrica sala, però l'Ajuntament no es va mostrar interessat. En aquesta fotografia, davant duna sala plena de socis de l'entitat, fonamentalment del barri del Centre-Sant Josep, que va donar suport decidit al naixement de la important entitat cultural Hospitalenca, (150 socis en un mes abans de la primera projecció) el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats, aquí a la fotografia parlant, va exposar els objectius de l'entitat amb la presència de l'alcalde Juan Ignacio Pujana.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066717.jpeg
    Acte de celebració de desè aniversari del Cine Club L'Hospitalet. Exposició al Museu.
    L'Any 1992, sent presidenta de l'entitat Begoña Sevilla, el Cine Club l'Hospitalet va celebrar el seu Desè Aniversari organitzant, juntament amb el Museu de l'Hospitalet, una exposició de cartells i materials gràfics de les moltes activitats realitzades durant aquell període. Després de la inauguració d'aquesta exposició, va tenir lloc un sopar de germanor amb membres de les diferents juntes directives que van portar l'entitat en aquell període. El desembre de 1993 va ser elegit president de l'entitat l'Artur Arranz Galiano, que ja havia estat membre de la junta directiva fundadora el 1982, a la dreta de la fotografia, amb corbata groga.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066679.jpeg
    Inauguració oficial de les sessions del Cine Club L'Hospitalet al Cinema Oliveras.
    Tot i que les projeccions del Cine Club es van iniciar el 19 de febrer de 1982, amb la projecció de la pel·lícula "Novecento" de Bernardo Bertolucci, les projeccions de cinema del Cine Club l'Hospitalet al Cinema Oliveras es van inaugurar oficialment el març de 1982 amb la projecció de la pel·lícula "La Plaça del Diamant" de Francesc Betriu, estrenada feia molts pocs dies,amb la presència del propietari i empresari de la sala, Jaume Campreciós, a qui veiem aquí a l'esquerra, acompanyat dels seus fills i la seva dona, amb bolso marró, l'alcalde de la ciutat, Juan Ignacio Pujana, al mig, i l'actriu Sílvia Munt, protagonista de la pel·lícula, a qui es va entregar un ram de flors en arribar al recinte. El Cinema Oliveras havia estat reformat feia poc i el seu propietari, en Jaume Campreciós, l'havia convertit en una esplèndida i molt còmoda sala, amb unes condicions tècniques immillorables per aquella època. Les sessions del Cine Club es feien els dimarts a les 21h i van significar, fins l'enderroc del Cinema Oliveras per fer-hi un bloc de pisos, el 1989, una important senya d'identitat local perquè des de l'inici van ser punt de trobada dels hospitalencs més actius culturalment a la ciutat.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066714.jpeg
    Acte de celebració de desè aniversari del Cine Club L'Hospitalet. Exposició al Museu.
    L'Any 1992, essent presidenta de l'entitat Begoña Sevilla, el Cine Club va celebrar el seu Desè Aniversari organitzant, juntament amb el Museu de l'Hospitalet, una exposició de cartells i materials gràfics de les moltes activitats realitzades durant aquell període. Després de la inauguració d'aquesta exposició, va tenir lloc un sopar de germanor amb membres de les diferents juntes directives que van portar l'entitat en aquell període. El Cine Club L'Hospitalet encara es va mantenir actiu durant deu anys més, període en el qual el món de l'exhibició cinematogràfica va anar modificant-se substancialment, amb a la progressiva irrupció de les noves tecnologies i els canvis que aquestes van generar en els usos i costums dels espectadors, que van motivar el tancament i desaparició de les dues sales emblemàtiques on l'entitat havia realitzat les seves projeccions setmanals: el Cinema Oliveras i la sala quatre del Rambla Cinemes. Quan finalment el Cine Club L'Hospitalet va desaparèixer, el 2002, va fer donació de tot el seu llegat a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet, que actualment el custodia. A la fotografia, d'esquena, la llavors regidora de cultura pel PSC, Mª Cruz Prieto, parla amb Rafael Hernández, amb barba, membre de la junta directiva de l'entitat en aquell moment.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066716.jpeg
    Acte de celebració de desè aniversari del Cine Club L'Hospitalet. Exposició al Museu.
    L'Any 1992, essent presidenta de l'entitat Begoña Sevilla, el Cine Club va celebrar el seu Desè Aniversari organitzant, juntament amb el Museu de l'Hospitalet, una exposició de cartells i materials gràfics de les moltes activitats realitzades durant aquell període. Després de la inauguració d'aquesta exposició, va tenir lloc un sopar de germanor amb membres de les diferents juntes directives que van portar l'entitat en aquell període. El Cine Club L'Hospitalet encara es va mantenir actiu durant deu anys més, període en el qual el món de l'exhibició cinematogràfica va anar modificant-se substancialment, amb a la progressiva irrupció de les noves tecnologies i els canvis que aquestes van generar en els usos i costums dels espectadors, que van motivar el tancament i desaparició de les dues sales emblemàtiques on l'entitat havia realitzat les seves projeccions setmanals: el Cinema Oliveras i la sala quatre del Rambla Cinemes. Quan finalment el Cine Club L'Hospitalet va desaparèixer, el 2002, va fer donació de tot el seu llegat a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet, que actualment el custodia. A la fotografia, d'esquerra a dreta na Carme Rimbau, secretària executiva de l'entitat, assalariada del Cine Club durant una bona colla d'anys i, entre altres, Begoña Sevilla, amb el got entre les mans, presidenta del Cine Club l'Hospitalet quan va tenir lloc aquesta exposició.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066718.jpeg
    Acte de celebració de desè aniversari del Cine Club L'Hospitalet. Exposició al Museu.
    L'Any 1992, essent presidenta de l'entitat Begoña Sevilla, el Cine Club va celebrar el seu Desè Aniversari organitzant, juntament amb el Museu de l'Hospitalet, una exposició de cartells i materials gràfics de les moltes activitats realitzades durant aquell període. Després de la inauguració d'aquesta exposició, va tenir lloc un sopar de germanor amb membres de les diferents juntes directives que van portar l'entitat en aquell període. El Cine Club L'Hospitalet encara es va mantenir actiu durant deu anys més, període en el qual el món de l'exhibició cinematogràfica va anar modificant-se substancialment, amb a la progressiva irrupció de les noves tecnologies i els canvis que aquestes van generar en els usos i costums dels espectadors, que van motivar el tancament i desaparició de les dues sales emblemàtiques on l'entitat havia realitzat les seves projeccions setmanals: el Cinema Oliveras i la sala quatre del Rambla Cinemes. Quan finalment el Cine Club L'Hospitalet va desaparèixer, el 2002, va fer donació de tot el seu llegat a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet, que actualment el custodia.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066723.jpeg
    Acte de celebració de desè aniversari del Cine Club L'Hospitalet. Sopar de germanor.
    L'Any 1992, sent presidenta de l'entitat Begoña Sevilla, el Cine Club va celebrar el seu Desè Aniversari organitzant, juntament amb el Museu de l'Hospitalet, una exposició de cartells i materials gràfics de les moltes activitats realitzades durant aquell període. Després de la inauguració d'aquesta exposició, va tenir lloc un sopar de germanor amb membres de les diferents juntes directives que van portar l'entitat durant aquell període. El Cine Club L'Hospitalet encara es va mantenir actiu durant deu anys més, període en el qual el món de l'exhibició cinematogràfica va anar modificant-se substancialment, amb a la progressiva irrupció de les noves tecnologies i els canvis que aquestes van generar en els usos i costums dels espectadors, que van motivar el tancament i desaparició de les dues sales emblemàtiques on l'entitat havia realitzat les seves projeccions setmanals: el Cinema Oliveras i la sala quatre del Rambla Cinemes. Quan finalment el Cine Club L'Hospitalet va desaparèixer, el 2002, va fer donació de tot el seu llegat a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet, que actualment el custodia. A la fotografia, moment del sopar, que va tenir lloc al reservat del Bar Restaurant Nin del carrer Major, avui desaparegut. En primer pla, d'esquena, Robert González, davant seu José Luis Criado, al costat seu Joaquim Company i Prats, primer president i fundador del Cine Club L'Hospitalet i la seva dona, Concepció Soler i, a la taula de darrera, Rafael Hernàndez i Begoña Sevilla, tresorer i presidenta de l'entitat en aquell moment, Paco Luque, segon i cinquè president de l'entitat, Alfonso Carretero, membre de la Junta directiva i Carme Arranz, presidenta del Centre d'Estudis de l'Hospitalet i, posteriorment, membre de la Junta del Cine Club L'Hospitalet.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066682.jpeg
    Inauguració oficial de les sessions del Cine Club L'Hospitalet al Cinema Oliveras.
    Tot i que les projeccions del Cine Club es van iniciar el 19 de febrer de 1982, amb la projecció de la pel·lícula "Novecento" de Bernardo Bertolucci, les projeccions de cinema del Cine Club l'Hospitalet al Cinema Oliveras es van inaugurar oficialment el març de 1982 amb la projecció de la pel·lícula "La Plaça del Diamant" de Francesc Betriu, estrenada feia molts pocs dies, amb la presència del propietari i empresari de la sala, Jaume Campreciós, l'alcalde de la ciutat, Juan Ignacio Pujana, i l'actriu Sílvia Munt, protagonista de la pel·lícula. Després de la sessió de cinema l'entitat i l'empresari van oferir als assistents un refrigeri per celebrar l'inici de les sessions al vestíbul del cinema, com s'observa a la fotografia, on es pot apreciar a Artur Arranz Galiano, a la dreta, amb ulleres i la mà a la cara, un dels fundadors de l'entitat i, més al fons al crític de cinema Joan Lorente, amb ulleres i bigoti, que va presentar la pel·lícula. El Cinema Oliveras havia estat reformat feia poc i el seu propietari, en Jaume Campreciós, l'havia convertit en una esplèndida i molt còmoda sala, amb unes condicions tècniques immillorables per aquella època. Les sessions del Cine Club es feien els dimarts a les 21h i van significar, fins l'enderroc del Cinema Oliveras per fer-hi un bloc de pisos, el 1989, una important senya d'identitat local perquè des de l'inici van ser punt de trobada dels hospitalencs més actius culturalment a la ciutat. Quan el Cinema Oliveras va tancar, en una època en la que l'arribada del video va començar a fer minvar l'afluència d'espectadors a les sales d'exhibició cinematogràfica, el Cine Club va demanar a l'Ajuntament que comprés aquesta cèntrica sala, que havia esdevingut emblemàtica pels cinèfils de la ciutat, però l'Ajuntament no es va mostrar interessat i el cinema va ser finalment enderrocat per fer-hi un bloc de pisos.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0160897.jpg
    Festes de Primavera. Teresa Company i Prats. Botiga Didó-Vailets
    Teresa Company i Prats, co-propietària de la botiga de joguines didàctiques Didó-Vailets, situada primerament a la rambla Just Oliveres i posteriorment al Passatge Xerricó, saludant a l'alcalde Juan Ignacio Pujana el dia de Sant Jordi. Al costat la seva sòcia Sra. Parra.
  • AMHLAF0160903.jpg
    Festes de Primavera
    Teresa Company i Prats, co-propietària de la botiga de joguines didàctiques Didó-Vailets, situada primerament a la rambla Just Oliveres i posteriorment al Passatge Xerricó, atenent a l'alcalde Juan Ignacio Pujana el dia de Sant Jordi, que anava acompanyat del delegat del Govern a Catalunya, Francesc Martí i Jusmet, que fulleja uns còmics. Darrere d'ell, Amadeu Juan i Prat, regidor de Cultura i Joan Francesc marco. Al costat d'ella la seva sòcia Sra. Parra.
  • AMHLAF0160902.jpg
    Festes de Primavera. Teresa Company i Prats. Botiga Didó-Vailets
    Teresa Company i Prats, co-propietària de la botiga de joguines didàctiques Didó-Vailets, situada primerament a la rambla Just Oliveres i posteriorment al Passatge Xerricó, atenent a l'alcalde Juan Ignacio Pujana el dia de Sant Jordi, que anava acompanyat del delegat del Govern a Catalunya, Francesc Martí i Jusmet, que fulleja uns còmics. Al costat la seva sòcia Sra. Parra. Darrere d'ell, Amadeu Juan i Prat, regidor de Cultura.
  • AMHLAF0160898.jpg
    Festes de Primavera. Teresa Company i Prats. Botiga Didó-Vailets
    Teresa Company i Prats, co-propietària de la botiga de joguines didàctiques Didó-Vailets, situada primerament a la rambla Just Oliveres i posteriorment al Passatge Xerricó, saludant a l'alcalde Juan Ignacio Pujana, Amadeu Juan i Prat, regidor de Cultura el dia de Sant Jordi. Al costat la seva sòcia Sra. Parra. Al fons, mirant els llibres, el periodista Jordi Negre.
  • AMHLAF0111716.jpeg
    Antiga caserna de la Guàrdia Civil al carrer Llobregat, 145
    Fotografies provinents de l'expedient 01301 de l'any 1983, de reforma de l'edifici del carrer Llobregat, 145 (aleshores era el número 135). Havia estat una caserna de la Guàrdia Civil i va passar a ser la seu d'un centre d'esplai.
    Arquitectura i urbanisme
    Associacions i entitats
    Caserna de la Guàrdia Civil
    Edificis
    Esplais
    Obres
    Reformes
  • AMHLAF0110974.tif
    Celebració de carnaval a la rambla Just Oliveras amb Josep i Meritxell Fernàndez, Dolors Soler. A la dreta es veu el Centre Catòlic
    Festes i celebracions 128P 7D/Hivern/Carnaval
  • AMHLAF0110978.tif
    Meritxell Fernàndez al banc de la plaça Mossén Homar tal com era abans de la reforma, amb les cases baixes
    Festes i celebracions 128P 7D/Cicle de vida/Infantesa
  • AMHLAF0110960.tif
    Bateig d'Anna Xancó a l'església de Santa Eulàlia de Mèrida
    Festes i celebracions 128P 7D/Sagraments/Batejos
  • AMHLAF0111235.tif
    família al costat de la bústia de correus que hi havia a la plaça de l'ajuntament
    Política i institucions 94P 5D/Equipaments oficials/Correus
  • AMHLAF0111233.tif
    Festival de final de curs de la llar d'infants L'Esquirol, celebrat al teatre Santiago Apóstol de la Torrassa. Aquest centre es trobava al carrer de Molines, al barri del Centre
    Educació 90P 5D/Centre/GUAR L'Esquirol
  • AMHLAF0111124.tif
    Nenes disfressades al parc de l'Alambra
    Festes i celebracions 128P 7D/Hivern/Carnaval
  • AMHLAF0111014.tif
    "Escola bressol ""El petit Món"" que es trobava al carrer Castelao amb Meritxell Muñoz disfressada d'àngel"
    Educació 90P 5D/Santa Eulàlia/GUAR Petit Món