L'Hospitalet fotografiat per Ramon Puig Gairalt.
Carrer Xipreret fent cantonada amb el carrer Major. En aquest edifici de 1787 va haver-hi durant molts anys una vaqueria.
L'Hospitalet fotografiat per Ramon Puig Gairalt.
Carrer Xipreret fent cantonada amb el carrer Major. En aquest edifici va haver-hi durant molts anys una vaqueria.
Carrer Major.
Antic Cafè de Cal Carreter i Cinematògraf Robert
Fotografies d'elements ornamentals d'edificis i monuments del barri del Centre.
En aquest antic cafè van tenir lloc les primeres projeccions cinematogràfiques de cinema mut a l'Hospitalet fins el 1911, quan va ser inaugurat el Cinema Imperial a la Rambla Just Oliveras.
Tram del carrer comprès entre el carrer de Barcelona (al fons) i el carrer Major. La primera porta a l'esquerra és una vaqueria, la vaqueria Gómez. Asseguts a les escales del final del carrer hi ha uns joves xerrant.
Tota la vorera de l'esquerra de la fotografia va ser enderrocada a finals dels anys vuitanta del s. XX i en l'actualitat és un parc infantil i un espai verd
Font que hi havia al davant la tàpia de la casa España, a la cruïlla del carrer del Xipreret i el de Joan Pallarès. Es primer terme, Lluïsa Soler i Toni Valiente.
L'aigua corrent va arribar a l'Hospitalet a inicis de la S. XVIII, mitjançant una canonada que venia de la "font de Mas Cunill", que baixaven canalitzades des de la mina excavada a la zona de Finestrelles, a Esplugues, propietat de Rafael d'Amat, cinquè Baró de Maldà. Habitualment el Baró de Maldà, residia a Barcelona, tot i que una part de l'estiu ho gaudia a l'Hospitalet, durant la Festa Major que se celebrava a mitjans d'agost, commemorant el patró de la ciutat Sant Roc. Aquesta aigua arribava a la casa de Baró de Maldà (on ara es troba el carrer amb aquest mateix nom) i a la casa de rector. A la fi de la S. XVIII el Baró de Maldà va cedir a l'ajuntament una part dels seus drets sobre l'aigua i l'ajuntament va construir una font, l'antiga torre del repartidor, que proporcionava als vilatans aigües d'ús públic. Poc després també van ser instal·lades altres, com aquesta al carrer Xipreret, a la Plaça de la Constitució del carrer major o al primitiu mercat del Centre, llavors una plaça a l'aire lliure.
Fotografies d'elements ornamentals d'edificis i monuments del barri del Centre.
La Casa España està situada a la cantonada dels carrers Xipreret i Joan Pallarès.