Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Download

Oops! Something went wrong! It doesn't appear to have affected your data. Please notify your system administrator if the problem persists. Access denied
Your session was expired. Page will be reloaded.

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

Add assets to album

 • AMHLAF0000906.jpg
  Rambla de Just Oliveras
  Desfilada de boy-scoutts amb tambors i banderes per la rambla de Just Oliveras. Al fons, a ma esquerra es veu la Torre Puig, posteriorment Cal Gajo, i més avall encara, la Torre Alverico.
  Arquitectura i urbanisme
  Carrers
  Edificis
  Lleure
  Lleure infantil i juvenil
  Torre Puig (cal Gajo)
 • AMHLAF0003838.jpg
  Rambla de Just Oliveras
  Espai on conflueix la rambla amb l'actual carrer d'Enric Prat de la Riba al fons, on es trobava la Casa Sindical Local. S'aprecia l'inscripció a la façana principal "ONS Casa Sindical Local, Patria, Pan y Justícia" i l'escut de la Falange.
  Arquitectura i urbanisme
  Associacions i entitats
  Cotxes
  Edificis
  Rambles
  Sindicals
  Transports
 • AMHLAF0003796.jpg
  Cavalcada dels Tres Tombs, festa de Sant Antoni Abat
  Es veu un carruatge tirat per dos cavalls amb la banda de música en el seu gir de la rambla de Just Oliveras amb el carrer d'Enric Prat de la Riba, just davant de la que va ser la masia de l'Adela Oliveras, després seu de l'Agrícola Sindical durant la guerra civil i després seu de la Casa Sindical del Movimiento, que va ser enderrocada el 1977. Els cavalls i carruatges van guarnits amb vistosos ornaments per a l'ocasió.
  Animals
  Carros i carruatges
  Cavalcada dels Tres Tombs (Sant Antoni Abad)
  Cavalls
  Equins
  Festes
  Festivitats
  Natura i medi ambient
  Religió
  Transports
  Ca l'Adela Oliveras
  Casa Sindical del Movimiento
 • AMHLAF0025003.jpeg
  Inauguració de l'escultura "L'acollidora".
  Aquesta escultura és símbol de la ciutat de l'Hospitalet i representa el tarannà integrador, acollidor, que caracteritza L'Hospitalet i la seva ciutadania. L'escultura de bronze de l'artista Eduard Arranz Bravo es va instal·lar a la rambla de Just Oliveras coincidint amb la diada de Sant Jordi. Al fons, es pot veure la nau de venda de llibres i flors que s'instal·là aquell any per les Festes de Primavera que se celebren sempre al voltant de la festivitat de Sant Jordi. A la imatge podem veure, a l'esquerra, amb el cabell curt i les mans al davant la cap de protocol de l'Ajuntament, Loli Sánchez; l'alcalde de la ciutat Juan Ignacio Pujana; darrera d'ell, amb ulleres, el regidor de Cultura, Amadeu Juan i Prat i, al seu costat, el regidor d'Urbanisme, Celestino Corbacho Chaves (posteriorment, l'alcalde de la ciutat). Durant un temps, i per tractar-se d'una obra d'art contemporani que inicialment va causar un cert desconcert entre els veïns, va ser popularment coneguda com "L'acollonidora", en una mostra d'enginy popular i sentit de l'humor.
  Actes oficials
  Arquitectura i urbanisme
  Escultures i monuments
  Festes
  Festes de Primavera
  L'Acollidora (Eduard Arranz Bravo)
  Política i administració pública
 • AMHLAF0002515.jpg
  Rambla de Just Oliveras
  Fotografia dels anys trenta del s. XX. A la part esquerra de la imatge, es veuen els habitatges de la família Solanes i, més amunt, a la cantonada, la casa modernista de la família Layola i, més amunt, la casa de la família Oliveras Bo. A la dreta, el Centre Catòlic i més amunt, amb el tendal baixat, el colmado Aniceto, més tard colmado de Josep Santamans i al seu costat la torre de Felipe de Alverico.
  Arquitectura i urbanisme
  Edificis
  Rambles
 • AMHLAF0000717.jpg
  Cursa ciclista
  Cursa ciclista de Nadal de 1943 de la Unió Ciclista Hospitalet al barri del Centre. La fotografia està presa a la rambla de Just Oliveras, molt a prop del Centre Catòlic, que surt al fons de la imatge, ocupant una posició central. La Unió Ciclista va ser creada el 1920, però no fou legalitzada fins el 1930. A l'esquerra de la fotografia, la reixa i portal d'accés al jardí de la Torre de Felipe de Alverico, obra de l'arquitecte municipal Ramon Puig i Gairalt, construida el 1916 i enderrocada el 1958. Al costat d'aquesta, amb el tendal baixat, el colmado de Josep Santamans, antic colmado Aniceto.
  Arquitectura i urbanisme
  Associacions i entitats
  Bicicletes
  Carrers
  Centre Catòlic de l'Hospitalet
  Ciclisme
  Competicions
  Edificis
  Esportives
  Esports
  Festes
  Nadal i Reis
  Unión Ciclista Hospitalet
  Torre Alverico
 • AMHLAF0025580.jpg
  Jaume Ventura Tort amb Jaume Tribó Segalés
  El mestre Jaume Ventura Tort (1911-1985) apareix aquí amb uns amics en una petita celebració al menjador del seu pis de la Rambla Just Oliveras de l'Hospitalet, als baixos del núm 40, segurament relacionada amb l'estrena al Liceu de la seva òpera Rondalla d'esparvers, amb llibret bassat en la obra homònima de Josep Mª de Sagarra. Ventura passa el seu braç per sobre de Jaume Tribó i Segalés, mestre apuntador del Gran Teatre del Liceu i gran coneixedor de l'òpera i de la història i el devenir quotidià d'aquest important temple barceloní de la lírica. Tribó va debutar al Liceu, precisament, fent d'apuntador en aquesta òpera, fet que ell sempre recorda amb molta estimació, perquè, com era en català, la persona que llavors assumia les tasques de "suggeritore" al Liceu, com s'anomena aquesta feina en italià, no ho va poder fer perquè no coneixia l'idioma. L'empresari Pàmies va quedar tant satisfet amb la seva feina que va entrar a formar part de la plantilla del teatre, on hi és encara desenvolupant molt competentment la seva tasca, que ha estat i és celebrada per tohom, sobretot, és clar, pels cantants.
  Cultura
  Música
  Òpera
  Vida quotidiana
  Vida social
 • AMHLAF0025002.jpeg
  Retrat de Montserrat Perelló i Riera.
  Regidora pel PSUC de l'Hospitalet durant els primers ajuntaments democràtics. Membre d'una arrelada família nombrosa hospitalenca, dona feminista activa i compromesa cultural i políticament en l'àmbit de l'esquerra, va ser durant molt temps la gerenta de l'escola Patufet-Sant Jordi, on es va implicar en la defensa d'un model d'escola laica, catalana i de qualitat dins el Col·lectiu d'Escoles per l'Escola Pública Catalana (CEPEPC) organització creada el desembre de 1978, durant la transició espanyola, per unes vuitanta escoles catalanes creades com a cooperatives de pares o de mestres en la dècada de 1960, com va ser el cas de l'Escola Patufet, impulsada per Francesc Batallé i Montserrat Company, després fusionada amb l'Acadèmia Sant Jordi del Sr. Francesc Batallé i Aragonès, que des de la dècada del 1980 s'han integrat gradualment a la xarxa d'escoles públiques de Catalunya. Posteriorment va desenvolupar una important i destacada tasca de gestió durant molts anys, des de 1989 fins el 2008, quan es va retirar a viure amb la seva família a la muntanya, com a gerenta del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, entitat cultural sense ànim de lucre creada el 1984, amb la intenció de recuperar la memòria de l'Hospitalet i potenciar la seva identitat, per l'antropòleg, teòleg, historiador i activista Jaume Botey i Vallès, pel sacerdot i historiador Casimir Martí i Martí, per l'historiador Joan Camós i Cabecerán, pioner de la recuperació de la història local, per l'actor i gestor cultural Pere Pinyol i Martínez, pel jesuïta Josep Ituarte i Mata, l'impulsor del Centre d'Estudis Joan XXIII del barri de Bellvtge, per l'economista Joan Egea i Andreu, la sociòloga Carme Arranz i Galiano i per l'escolapi vinculat al barri de Can Serra Andreu Trilla i Lloberta.
  Política i administració pública
  Regidors
  Retrats
  Eleccions
  Persones
  Dones
  Ajuntament de l'Hospitalet
  Projecte l'Hospitalet Antifranquista
  Cultura
  Història
  Educació
  Escoles
  Patrimoni documental
 • AMHLAF0025788.jpeg
  Obertura d'escoles municipals de Sant Joan Despí
  Educació
  Escoles
 • AMHLAF0025789.jpeg
  Família Isern
 • AMHLAF0025790.jpeg
  Empleats municipals de l'Hospitalet davant del portal de l'esglèsia romànica de Mediona
 • AMHLAF0025791.jpeg
  Record de la visita de la Reina i Infantes a l'Hospitalet de l'alcalde a les senyoretes Isern
 • AMHLAF0025792.jpeg
  Família Isern
 • AMHLAF0025793.jpeg
  Família Isern
 • AMHLAF0025778.jpeg
  Classe de pàrvuls de les Escoles Catalanes del "Foment Autonomista"
  Mestres: senyor Busquets i Punset i Pere Ferrés
 • AMHLAF0025779.jpg
  Creació hospital Creu Roja a l'Hospitalet
  Equipaments mèdics
  Hospital de la Creu Roja
  Sanitat i salut
 • AMHLAF0025780.jpg
  Creació hospital Creu Roja a l'Hospitalet
  Equipaments mèdics
  Hospital de la Creu Roja
  Sanitat i salut
 • AMHLAF0025781.jpg
  Junta de Dames de Creu Roja recollint donatius
 • AMHLAF0025782.jpg
  Junta de Dames de Creu Roja recollint donatius
 • AMHLAF0025783.jpeg
  Junta de Dames de Creu Roja recollint donatius
 • AMHLAF0025784.jpeg
  Autobús Oliveras
  Autobusos
  Transports