Imatges del passeig en vaixell per veure la Farola
Els guanyadors del Concurs d'Estiu de l'Arxiu 2024, juntament amb els acompanyants que van escollir, van poder gaudir del premi: un passeig en vaixell pel Port de Barcelona per anar a veure el Far del Llobregat des del mar. El regidor José Antonio Alcaide ens va acompanyar.
Breu entrevista a un dels guanyadors del Concurs d'Estiu de l'Arxiu de l'any 2024. Al Port de Barcelona, just després de tornar del passeig en vaixell per anar a veure el Far del Llobregat des del mar.
Breu entrevista a una de les guanyadores del Concurs d'Estiu de l'Arxiu de l'any 2024. Al Port de Barcelona, just abans d'iniciar el passeig en vaixell per anar a veure el Far del Llobregat des del mar.
Aconseguirem des de l'Arxiu arribar al Far del Llobregat?
Aquest far, conegut com "la Farola", va pertànyer a l'Hospitalet i encara existeix.
Gràcies al Port de Barcelona hem pogut visitar-lo. No us perdeu aquestes imatges!
Vídeo d'anunci de la publicació del Cens Electoral de 1935 al Portal d'Imatges de l'Arxiu.
El Cens Electoral de l'any 1935 està conformat per un conjunt de llistats, un per cada de secció de cada districte de la cituat, i és un document on apareixen els veïns i veïnes de l'Hospitalet que a data d'1 d'abril de 1935 tenien almenys 23 anys.
Hem digitalitzat aquest document i ja es pot consultar lliurement al nostre Portal d'Imatges. Allà el trobareu dividit en diversos PDF, cadascun d'ells pertany a una secció de la ciutat. A la descripció hi trobareu quins carrers surten a cada llistat.
La cerca és fàcil perquè el text està mecanografiat i els habitants hi apareixen ordents alfabèticament per cognom. A més, és possible buscar el cognom que interessa en cercador automàtic del PDF.
En el Cens hi surten dades com: l'adreça de la persona, la professió i si sabia llegir i escriure. Estem segurs que serà molt útil per a la recerca, ja que fins ara només teníem publicats els Padrons d'Habitants fins el de l'any 1920.
A les nostres xarxes vam publicar un vídeo on l'Álvaro, estudiant en pràctiques d'Arxivística i Gestió de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona, ens explica aquest document que ell mateix ha tractat. El vídeo ha estat possible gràcies a la implicació d'un altre alumne, el Diego Alexander, que també tenim en pràctiques de Màrqueting i Publicitat de Grau Superior de Formació Professional, de l'Institut Provençana de l'Hospitalet.
En motiu del Dia Internacional del Dret d'Accés Universal a la Informació, i com que a l'Arxiu rebem moltes consultes, hem preparat aquest contingut sobre com es fa una sol·licitud d'accés a la informació a l'Ajuntament de l'Hospitalet.
L'accés a la informació té un paper fonamental en el desenvolupament, la democràcia i la igualtat.
Estarem esperant les vostres consultes!
Concentració davant l'església de Santa Eulàlia de Provençana i marxa cap a la pl. Ajuntament 10/09/1977. Ofrena floral i manifestació d’un mil·lió de persones a Barcelona 11/09/1977.
La cinta comença amb música i veu en off
Imatges d’una excursió organitzada per l’"Agrupación de Amigos de la Música i filmada per un dels seus integrants, Jaume Reventós. Amb autocars de la línia “Costa Brava”, els membres de l’Agrupació comencen la ruta a Manresa, visitant la basílica de Santa Maria i els seus voltants. Després, novament amb l’autocar, es dirigeixen cap a les mines de sal de Cardona amb vistes a la vall salina i la del Cardener. Es veuen imatges impactants dels accessos a les mines. L'excursió continua cap al Pantà de Sant Ponç i el santuari del Miracle. Sense àudio.
Entrevista de Jordi Cànovas a Constantí Tormo. Parla de l'afusellament del seu pare Lluís Tormo al camp de la Bota. L'entrevista té lloc a la Televisió de L'Hospitalet. Durada 7 minuts.
Documental sobre els inicis del barri de Bellvitge realitzat pels alumnes de l'Institut de Bellvitge (I.N.B.-3) i dirigit per Julián Álvarez. Els comentaris són de: Cosme Grifell (arquitecte municipal) i Ramon Fernández Jurado (veí i activista). Les intervencions musicals van a càrrec de: Ginesa Ortega y Pedro Sierra (guitarrista), Alma Flamenca i José Luís González (poeta). Les fotografies són de: Mauricio Martínez i Casa Compay. La Documentació gràfica és de R. Fernández Jurado. Col·laboren: Video-Nou, l'Aula de Cultura de Bellvitge, Àrea d'Urbanisme i d'Ensenyament de l'Ajuntament de l'Hospitalet i la Peña Flamenca de l'Hospitalet. Durada: 12 minuts.