• AMHL_101_C410_1923_03152_plànol.pdf
    Plànol de l'edifici del carrer Josep Maria de Sagarra, 17
    Plànol de l'expedient d'obres 3152/1923 sol·licitat per Francesc Carol per la construcció d'un edifici de planta baixa i dos pisos a l'aleshores carrer del Porvenir, 15. L'edifici segueix existint cent anys després. Als anys 30 el carrer passà a anomenar-se Josep Maria de Sagarra, actualment és el número 17. En aquesta casa hi visqué, a finals dels anys 20, l'artista Rafael Barradas (Uruguai, 1890-1929).
    Arquitectura i urbanisme
    Construcció
    Obres
  • AMHL 101 CT0001646.jpg
    Plànol de l'Hospitalet de Llobregat
    Plànol general de l'Hospitalet. Realitzat per la 2ª Brigada Topográfica de Ingenieros. Comprèn aproximadament el districte Centre. Limita al nord amb el ferrocarril de St Vicens a Barcelona per Vilafranca; a l'est amb Cornellà; al sud amb la carretera del Mig o de Manso i a l'oest amb el Torrent Gornal i el ferrocarril de Madrid a Barcelona. Es detallen amb molta precisió carrers, edificis i eixides, ferrocarrils, etc. Idioma: castellà. Està signat pel capità i el comandant Plànol digitalitzat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (veure enllaç a la pestanya Descripció, camp Difusió)
    Arquitectura i urbanisme
    Cartografia
    Plànols
  • AMHL_101_C410_1926_04807_plànols.pdf
    Plànols de la fàbrica Albert Germans
    L'any 1926 Josep Albert Rulduà, en representació de l'empresa "Albert Hermanos", va demanar una llicència d'obres per construir una fàbrica de teixits elàstics al carrer Rodés. Aquí veiem els plànols que s'adjuntaven a la sol·licitud, que estan signats i segellats per l'arquitecte Antoni Puig i Gairalt. A la sol·licitud s'esmenta que, abans d'establir-se a l'Hospitalet, la fàbrica estava ubicada a Aranjuez.
    Albert Germans
    Arquitectura i urbanisme
    Cartografia
    Construcció
    Indústries
    Obres
    Plànols
  • AMHL_101_E130_1938_00002.tif
    Projecte de refugi antiaeri del carrer Llançà, 35
    Es tracta d'un dels molts refugis antiaeris que es van projectar al barri de Collblanc. Aquest estava situat al carrer Llançà, entre els carrers Pujós i París, just davant de l'actual Escola Charlie Rivel (on als anys 30 també hi havia una escola). D'aquest refugi, a més d'aquest plànol d'emplaçament, també es conserva la portada de l'expedient de construcció, on s'indica: "Expedient núm. 10: Refugi del carrer de Llançà (núm. 35) entre París i Creu Roja. Aprovat per la Junta de Defensa Passiva Local el dia 15 de març del 1938. Refugi 3." Pel plànol veiem que efectivament un accés era pel número 35 del carrer Llançà i que l'altra entrada estaria situada al número 19 (la numeració actual és la mateixa). El refugi disposava de tres pous de ventilació, un espai amb farmaciola d'urgència i lavabo.
    Arquitectura i urbanisme
    Conflictes
    Construcció
    Guerra Civil
    Obres
    Refugis antiaeris
    Seguretat i defensa
  • AMHL_101_C410_1923_02879_plànols.pdf
    Projecte de fàbrica per D. Cosme Toda
    Plànols de l'edifici principal de la fàbrica Cosme Toda i d'una quadra i un cobert annexos, realitzats per Ramon Puig Gairalt al 1923. Els plànols acompanyaven la sol·licitud de llicència d'obra 2879/1923, aprovada al Ple de 20 de juny de 1923.
    Arquitectura i urbanisme
    Cartografia
    Cosme Toda
    Indústries
    Plànols
  • AMHL_101_C120_1930_00018_plànol.pdf
    Plànol per a l'elaboració d'un cadastre parcel·lari
    Ajuntament de l'Hospitalet
    Cadastres
    Política i administració pública
  • AMHL 101 CT0001643.jpg
    Plànol de l'Hospitalet, full 1. Conducció d'aigües de la mina mas Conill
    Reproducció d'un plànol relatiu a la portada d'aigües a la vila des de la mina de Mas Conill d'Esplugues i a través del repartidor del Baró de Maldà. Establert a consequència dels acords subscrits entre Gaietà Maria Amat i d'Amat, Baró de Maldà, l'Ajuntament presidit pel batlle Pau Cerdà i el rector Josep Montasell el 1864. Hi ha el recorregut de la canalització de l'aigua, l'emplaçament de cinc fonts noves, el de dues antigues, els carrers i els edificis del nucli urbà. Signat pel mestre d'obres Eusebi Parera. Plànol digitalitzat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (veure enllaç a la pestanya Descripció, camp Difusió)
    Arquitectura i urbanisme
    Cartografia
    Mapes
    Plànols