En total té 151 fulls escrits. Mides: 320 x 223 mm. Manuscrit. Coberta de pergamí. Escrit en castellà. Conservació bona. Restaurat el 1995. Enquadernat.
Conté:
1. "Cattastro o inventario de las piesas de tierra con individuacion de casas del termino del Hospitalet". Descripció de 660 propietats on consta la numeració de cada unitat, el nom del propietari, l’extensió i qualitat de la terra, la distància del lloc en unitats de temps i els seus límits. (fulls 1-135)
2. Certificació de les dades del cadastre, 23 de gener de 1718. Signa el certificat Bernardo Sor, Joseph de Fornaguera, subdelegat del partit de Barcelona, Joseph Rosas, pagès de Sant Boi, Antonio Prats de L’Hospitalet, Joseph Mestres, pagès de Cornellà. (fulls 136-137r)
3. Índex alfabètic dels propietaris amb el número de la relació de l’inventari (fulls 137v-140)
4. Resum de las cassas: relació de 84 cases on consta el nom del propietari, el carrer, el nombre d’habitacions, preu de lloguer i els seus límits. (fulls 141-151)
Aquest document plasma la sessió del Ple de l'Ajuntament del 19 d’agost de 1743. Hi van acudir el batlle, els regidors i alguns habitants del poble que van ser convidats a participar-hi per decidir com pagar una contribució de carbó i candeles.
Batlle: Pere Mestres.
Regidors: Francesc Oliveras, Felip Rodes, Josep Miquel i Joan Martí.
Habitants convidats: Pau Riera, Bartomeu Llopis, Anton Prats i Riera, Francisco Viñals, Pau Casas, Mateu Piguillem, Pau Rodes, Josep Codina, Anton Devesa, Sebastià Prats, Pau Trabal, Pau Piguillem, Jaume Hugo, Joan Martí de Montaña.
Al revers del document es pot llegir l'anotació "Diners o recivos de carn del añ 1813". Segurament el full fou reutilitzat com a embolcall de documentació de 1813 i per això l'hem trobat entremig de documents que daten d'aquest any.
En aquest document del 27 de desembre de 1736 en Josep Barnés i Mora, Capità General de Catalunya explica als regidors de l'Ajuntament de l'Hospitalet que el tinent del Rei i corregidor de Barcelona Juan de Carbajal li sol·licita 230 planters d'albers blancs per plantar el que manquen a l'albereda de la muralla de Mar de Barcelona, raó que el mou a cercar entre els municipis veïns a Barcelona aquest tipus d'arbres. Informa que el poble de l'Hospitalet ha de proporcionar 80 exemplars d'aquests planters, que traslladaran amb cura en carros fins al portal de Sant Antoni, on els entregaran als hortelans destacats allà, que els esperen per plantar-los.
Francesc Batllori 1721, Llibre de notes del Comú del poble de l'Hospitalet des d'abril de 1721, essent regidors Josep Mestres, Diego Llopis, Anton Gaià i Pau Rius, al 25 de setembre de 1725.