Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

 • AMHL 902-180_001.pdf
  Agricultura i ramaderia
  Associacions i entitats
  Sindicals
  Carnet de soci número 622, a nom de José Miguel Vaquer, associat a la Mutua d'Agricultores de l'Hospitalet des de l'1 de gener de 1932. La Societat tenia la seu al carrer Rossend Arús, 56 i el seu objecte era afavorir i defensar els interessos dels seus associats, apel·lant l'unionisme, la fraternitat, la il·lustració i els socors mutus entre els socis, tal i com indicaven els seus estatuts, inclosos al carnet. El seu preseident fou Juan Nicolau.
  1932
 • AMHL_101_Y160_1863_01.pdf
  Agricultura i ramaderia
  Masies
  Relació de les masies disseminades que existien a L’Hospitalet al 1863 amb indicació de la distància que hi havia des d’elles a la població i punt on estaven situades.
  1863
 • AMHL 101_Q100_1969_01.pdf
  Agricultura i ramaderia
  Bans i edictes
  Política i administració pública
  En un ban, l’alcalde José Matías de España va disposar la prohibició de la circulació, pels carrers i calçades amb pis d’asfalt, de vehicles de tracció animal i mecànica amb rodes amb llantes metàl•liques sense recobrir. La sanció per infringir la norma era de 250 pessetes. A l’octubre de 1969, Luis Layola de la C. N. S. Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos de Hospitalet de Llobregat enviava a l’Ajuntament una còpia d’aquest cartell que estava penjat al tauler d’anuncis del sindicat.
  1969
 • AMHL 101 Z-Z110_1913_49.pdf
  Agricultura i ramaderia
  Ajuntament de l'Hospitalet
  Arquitectura i urbanisme
  Climatologia
  Correspondència històrica
  Inundacions
  La Marina
  Natura i medi ambient
  pluges
  Política i administració pública
  Xemeneïes
  L’Hospitalet és una ciutat situada en un enclavament fàcilment inundable ja que recull les aigües que baixen de la Serra de Collserola cap a la plana del Delta del Llobregat. A més a més a aquest fet s’ha d’afegir que el clima mediterrani fa que es produeixin episodis de pluges fortes en breus períodes de temps. Això provoca que hi puguin haver grans riuades de manera inesperada causant grans pèrdues. A setembre de 1913 es produïren pluges torrencials que van provocar el desbordament del riu Llobregat al seu pas per l'Hospitalet i aquest document parla de la finca Farinera del barri de la Marina, que té una xemeneia de gran alçada i que amb els darrers aiguats s'ha inclinat perillosament cap al camí més proper. L'Ajuntament insta al seu propietari perquè reformi o enderroqui la xemeneia i evitar mals majors i diu també que prendrà mesures coercitives si no en fa cas.
  1913