• AMHL_101_T520_1848.pdf
    Actes de les Juntes Generals del municipi
    Actes del Ple municipal
    Ajuntament de l'Hospitalet
    Alcaldes
    Consistori
    Finances municipals
    Ple municipal
    Política i administració pública
    Regidors
    - Reunió del 16 de gener: creació d'una comissió composta pels 10 majors contribuents de la ciutat per a solucionar la qüestió del cementiri i les herbes perdudes. - Reunió del 23 de gener: plec de condicions per a arrendataris de camps i plec de condicioni per al proveïment de carn. - Reunió del 2 de febrer: acord sobre porció de "mujades". - Reunió del 5 d'abril: contribució de consums de luxe. - 10 d’abril: formació del repartiment de consums. - 16 d'abril: augment del repartiment de consums. - 15 de maig: queixes sobre les quotes del repartiment de consums. - 27 de maig: valoració sobre quotes de consums (massa alts). - 5 de novembre: arrendament d'herbes perdudes. - 11 de novembre: comissió i plec de condicions sobre herbes perdudes, erms, jonqueres i mullades. - 24 de desembre: encapçalament i consums de l'any pròxim, qüestió de la pertinença del barri de la Bordeta (entre l'Hospitalet i Sants).
    1848
  • AMHL_101_T520_1845.pdf
    Actes de les Juntes Generals del municipi
    Actes del Ple municipal
    Ajuntament de l'Hospitalet
    Alcaldes
    Consistori
    Finances municipals
    Ple municipal
    Política i administració pública
    Regidors
    - Acta del 9 de gener: acord sobre com socórrer als pobres per falta de treball i autorització per a l'arbitri de carn. - Acta del 16 de març: Qüestions sobre el servei del bagatges (arrendament del servei). - Acta del 6 de juny: liquidació i recaptació de dotació de culte i clergat. - Acta del 29 de juny: mossos de reemplaçament (Quintes del servei militar). - Acta del 30 de juny: Imposició d'arbitri sobre la carn per a facilitar fons per als mossos de reemplaçament. - Acta del 15 de juliol: pagament al vigilant de Molins de Rei amb l'arbitri de la carn. - Acta del 30 de juliol: arrendament d'herbes per el pagament de substituts. - Acta del 10 d'agost: arrendament d'herbes. - Acta del 17 d’agost: creació d’una comissió per a anar a Castelló de la Plana a la recerca de substituts (Quintes del servei militar). - Acta del 22 d'octubre: Reemplaçaments de Castelló (Quintes del servei militar). - Acta del 12 d’octubre: qüestions sobre els substituts i el seu finançament. - Acta del 9 de novembre: pagament de la contribució de consum i cerca de substituts. - Acta del 23 de novembre: pagament de Quintes.
    1845
  • AMHL T100-1819_sn.jpg
    Actes de presa de possessió
    Ajuntament de l'Hospitalet
    Alcaldes
    Correspondència històrica
    Ple municipal
    Política i administració pública
    A principis del segle XIX, una de les coses que “anava amb el càrrec” de batlle, era la custòdia de documentació i de les vares d’alcalde. Ah, i també de deu escopetes, quatre pistoles i un paquet i mig de munició. Ho veiem en aquest document que a la vegada ens informa que Josep Ferrer i Alern fou nomenat per ser batlle durant els anys 1819 i 1820. A partir de 1820 el càrrec de batlle va passar a anomenar-se “alcalde constitucional”, per l’aplicació de la Constitució de Cadis. El traspàs de les escopetes es va seguir fent (el 1821 van passar de Josep Ferrer a Pau Farres).
    1819
  • AMHL 101-T110-1938_030.pdf
    Ajuntament de l'Hospitalet
    Alcaldes
    Conflictes
    Correspondència històrica
    Política i administració pública
    Seguretat i defensa
    El juny de 1938 l’alcalde de l’Hospitalet Rafael Domingo Recio va ser cridat per allistar-se a l’exèrcit. La República estava en guerra per defensar desesperadament la democràcia i el fet de ser alcalde no era motiu per esquivar la lleva. Amb aquest emotiu text Rafael Domingo s’acomiadava de tots els companys i amics del consistori. En aquell moment ni tan sols sabia quina seria la seva destinació. Per les dates, és molt possible que li toqués participar en l’últim gran enfrontament de la guerra: la batalla de l’Ebre. Desconeixem que va ser d’ell i si mai va tornar a l’Hospitalet.
    1938