Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

 • AMHL 101-U430-1934_005.jpg
  Assemblees
  Associacions i entitats
  Correspondència històrica
  Culturals i socio culturals
  Política i administració pública
  Cinc de març de 1934. Un grup de teatre al barri obrer de Collblanc. Dolores González Hernández, de 30 anys, casada i habitant del carrer de Llançà, va fer aquesta instància a l’Ajuntament. Ella era una integrant de la recent creada associació cultural “Amics de l’Art Escènic” i demanava permís per realitzar la primera assemblea ordinària. La reunió havia de tenir lloc al local de l’entitat, situat al número 103 del carrer de Pujós.
 • AMHL 101-U430-1931_010.jpg
  Assemblees
  Associacions i entitats
  Correspondència històrica
  Política i administració pública
  Sindicals
  Sindicato único de trabajadores de Hospitalet - CNT
  Als anys 30 la CNT era el sindicat més important d’Espanya i a l’Hospitalet, una ciutat d’obrers i treballadors, hi tenia un fort arrelament. En aquest pamflet veiem com es convoca una assemblea extraordinària al Cine Oliveras (que es trobava al carrer del Baró de Maldà cantonada amb el passatge Xerricó). S’esmenta que la reunió tindrà lloc el 2 d’agost, però no es diu de quin any. Tot i això, el context en que es troba el document ens indica que es tracta de 1931.
 • AMHL 101 U430-1931_038.jpg
  Ajuntament de l'Hospitalet
  Assemblees
  Associacions i entitats
  Bloc Obrer i Camperol
  Correspondència històrica
  Política i administració pública
  Polítiques
  El Bloc Obrer i Camperol era un partit polític d’ideologia comunista que va existir a Catalunya entre 1930 i 1935, any en que es va fusionar amb l’Esquerra Comunista d’Andreu Nin per formar el Partit Obrer d’Unificació Marxista. En aquest acte al cinema Imperio (el qual estava situat al carrer Aprestadora) hi van participar els principals dirigents del partit. Més endavant, alguns d’ells van tendir cap a diferents formacions polítiques: Jaume Miravitlles a Esquerra Republicana, Hilari Arlandís al Partit Socialista Unificat de Catalunya i Pere Bonet a l’esmentat POUM.