• AMHL_101_C300_1924_01.pdf
  Política i administració pública
  Arquitectura i urbanisme
  Carrers
  Petició de Juan Rodés Torras (o Torres) perquè el carrer confrontat amb la seva propietat porti el seu nom
 • AMHL_101_C310_1931_007_1.pdf
  Arquitectura i urbanisme
  Carrers
  Informació i comunicació
  Publicitat
  Butlletí de comanda de R. Serrano, una empresa de decoració funerària de Barcelona, on ofereixen plaques de carrer de bronze muntades sobre un tauler de marbre per commemorar la República i els seus herois.
  1931
 • AMHL_101_C310_1931_007_2.pdf
  Arquitectura i urbanisme
  Carrers
  La proclamació de la República el 14 d’abril de 1931 va suposar nombrosos canvis en el nomenclàtor dels municipis. Noms de carrers amb significació monàrquica o religiosa van ser substituïts per noms vinculats a la República i els seus herois. En aquesta còpia de l’anunci enviat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona es comunica que els carrers Avinguda Alfons XIII, Tomás Giménez, Baró de Maldà, plaça de Correus, Progrés, Raspall, Romanins i Xipreret canvien la seva denominació per Alcalá Zamora, Avinguda Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, Plaça de la República, 14 d’Abril, Primer de Maig, Martí Julià i Republicans, respectivament.
  1931
 • AMHL_101_C310_1931_079.pdf
  Arquitectura i urbanisme
  Carrers
  Al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de 28 de maig de 1931 es publicà un anunci de l’Ajuntament de L’Hospitalet indicant que els carrers Avinguda Alfons XIII, Tomás Giménez, Baró de Maldà, plaça de Correus, Progrés, Raspall, Romanins i Xipreret canviaven la seva denominació per Alcalá Zamora, Avinguda Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, Plaça de la República, 14 d’Abril, Primer de Maig, Martí Julià i Republicans, respectivament. Davant d’aquests canvis de denominació la Cambra Oficial de la Propietat Urbana de L'Hospitalet pren l’acord de demanar a l'Ajuntament que faci els mínims canvis de nom possibles, pels trastorns que això suposa, i suggereix que es deixin les noves denominacions per als futurs nous carrers.
  1931
 • AMHL 101-C410-1862_07.jpg
  Ajuntament de l'Hospitalet
  Arquitectura i urbanisme
  Carrers
  Cartografia
  Correspondència històrica
  Plànols
  Política i administració pública
  Rieres
  El 1862 Joan Aldavert va construir una fàbrica al costat del Torrent Gornal, davant de la carretera que anava cap a Sant Boi de Llobregat. El Torrent Gornal era una riera que transcorria més enllà de l’avinguda que avui porta el seu nom. Per això, antigament, carrers com els de Rosalía de Castro i Juan Ramon Jiménez van ser anomenats Torrent Gornal. A l’Arxiu conservem plànols de la fàbrica i també aquest dibuix de l’arquitecte Joan Soler i Cortina sobre una sèrie de travessers que es volien construir al camí del Torrent Gornal per tal d’alleugerir el pendent.
  1862