Els habitatges, amb els seus habitants, apareixen ordenats per carrers. En aquella època el districte 3 comprenia sobretot el barri de Santa Eulàlia, però també zones dels actuals barris del Gornal i Gran Via Sud (anomenat barri de la Marina).
Els habitatges, amb els seus habitants, apareixen ordenats per carrers. En aquella època el districte 1 comprenia, com en l'actualitat, les zones del Centre, Sant Josep i Sanfeliu. Però també incloïa gran part del barri de la Marina (Bellvitge) i l'aleshores conegut com barri de la Muntanya.
Document elaborat pel Negociat d'Estadístiques amb dades estadístiques des de l'any 1359 fins l'any 1986, amb els següents apartats:
- Padró Municipal d'Habitants 1359-1986
- Evolució demogràfica dels barris de l'Hospitalet 1860-1986
- Dades padró municipal d'habitatants 1986
- Fulls de padrons anys 1986 i 1991 (afegit amb posterioritat)
Els habitatges, amb els seus habitants, apareixen ordenats per carrers. En aquella època el districte 2 comprenia aproximadament els mateixos barris que en l'actualitat: Collblanc i la Torrassa.
Precisament en aquells anys aquest districte va passar a ser, amb diferència, el més poblat de la ciutat.
El revers d’una documentació referent a un expedient d’obres de 1875 ha estat el lloc on s’ha localitzat una cèdula d’empadronament del temps de la Primera República espanyola. Es troba en blanc i podem observar els diversos camps que calia omplir: des de l’adreça i la professió a l’alçada i el color dels ulls. També ens informa que aquesta cèdula va ser instaurada a partir del decret del Govern de la República de 20 de setembre de 1873.
La Primera República espanyola només va durar des de l’11 de febrer de 1873 fins el 3 de gener de 1874, i es va caracteritzar per la seva inestabilitat política (durant aquest període van haver quatre presidents diferents) i per haver de fer front a la Tercera Guerra Carlina, a l’aixecament cantonal i a la Guerra dels Deu Anys de Cuba (la primera guerra d’independència cubana, 1868-1878).
Estanislau Figueras i Francesc Pi i Margall són els únics catalans que han arribat a ser cap d’Estat a Espanya, i ho van ser precisament durant la Primera República (de febrer a juliol de 1873, entre tots dos).