Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Perutxo, Barón de Maldá, Plaza de Correos, Rosendo Arús, Laureano Miró, Oficina de Correos, Francesc Maciá, Provenza, Príncipe Vergara, Plaza República, Iglesia, Marina (P. Rovira) i San Juan. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Aquest pamflet, conservat per duplicat a l’arxiu, anunciava un acte pel 29 de març de 1931 de la recent creada Unió Republicana de L’Hospitalet. Uns dies després, el 12 d’abril, aquesta coalició va guanyar les eleccions municipals.
Els resultats d’aquestes votacions, molt favorables a les forces republicanes, va provocar que el rei Alfons XIII abandonés el país. A Catalunya va vèncer l’Esquerra Republicana, un partit fundat el mes anterior i que encapçalava la coalició de la Unió Republicana de L’Hospitalet.
El cinema Oliveras, que va estar en funcionament fins el 1989, estava situat a la cantonada entre el carrer Baró de Maldà i el passatge Xerricó.
Sindicato único de trabajadores de Hospitalet - CNT
Als anys 30 la CNT era el sindicat més important d’Espanya i a l’Hospitalet, una ciutat d’obrers i treballadors, hi tenia un fort arrelament. En aquest pamflet veiem com es convoca una assemblea extraordinària al Cine Oliveras (que es trobava al carrer del Baró de Maldà cantonada amb el passatge Xerricó).
S’esmenta que la reunió tindrà lloc el 2 d’agost, però no es diu de quin any. Tot i això, el context en que es troba el document ens indica que es tracta de 1931.