Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

 • AMHL 101-U320-1933_031.jpg
  Correspondència històrica
  Oficis i ocupacions
  Política i administració pública
  Polítics
  La nit de Nadal de 1933 va morir Francesc Macià, el primer president de la Generalitat recuperada. Tenia 74 anys i l’acte del seu enterrament va ser multitudinari. En aquesta breu nota el president del Parlament, Joan Casanovas, comunicava el succés a l’alcalde de l’Hospitalet, que en aquells moments era Josep Muntané i Almirall. El mateix Casanovas ocupà el càrrec de president interí fins que l’1 de gener de 1934 el Parlament escollí per majoria absoluta com a nou president a Lluís Companys.
 • AMHL 101-U330-1931_035.jpg
  Aviadors
  Avions
  Correspondència històrica
  Informació i comunicació
  Oficis i ocupacions
  Política i administració pública
  Transports
  Aquest cartell anuncia la celebració del concurs d’aviació de Cardedeu de 1931. Hi va participar la primera catalana que fou pilot d’avió: Pepa Colomer. Amb 18 anys recentment complerts era indubtablement la cap de cartell del concurs. El president Macià també hi assistí. Posteriorment, durant la Guerra Civil, Colomer es dedicà a fer classes de vol pels joves pilots.
 • AMHL 101-T100-1931_033.jpg
  Actes de presa de possessió
  Ajuntament de l'Hospitalet
  Consistori
  Correspondència històrica
  Ple municipal
  Política i administració pública
  Regidors
  Abril de 1931. Les eleccions municipals han donat la victòria a les forces republicanes. A l’Hospitalet els nous regidors escollits constitueixen el nou ajuntament i Francesc Macià envia aquesta nota d’agraïment signada per ell mateix. Amb la República arriba la democràcia, es recupera la Generalitat com a institució de govern de Catalunya i Macià és escollit com a president.