Are you sure you want to delete this item? Are you sure you want to delete these 0 items?

Processing...

Your assets are ready. If the download does not start automatically, click Download.

 • AMHL 101-U440-1936_041.pdf
  Activitats econòmiques
  Correspondència històrica
  Mercats
  Política i administració pública
  Francesc Serinyà treballava al Departament de Circulació de l’Ajuntament de Barcelona. Però en aquesta carta dirigida a l’alcalde de l’Hospitalet no tractava de cap tema de circulació, sinó que volia aclarir la situació d’una parada del mercat de la Torrassa que, per la mort del seu propietari, havia passat a les seves mans. El cas és que la CNT va intentar confiscar el negoci, però finalment ho va fer l’Ajuntament. En Serinyà vol que se’ls deixi treballar lliurement i es compromet a seguir atenent a tots els compromisos i a no acomiadar a ningú.
 • AMHL 101-P160-1937_043.pdf
  Conflictes
  Correspondència històrica
  Guerra Civil
  Política i administració pública
  Refugis antiaeris
  Seguretat i defensa
  Avelino Soler, mestre de l’escola situada al número 111 de la Ronda de la Torrassa, demanava permís a l’Ajuntament per celebrar una reunió del comitè de construcció del refugi d’aquest mateix carrer. Aquest comitè estava format en gran part pels alumnes de l’escola i sembla ser que el refugi ja el tenien pràcticament acabat.
 • AMHL 101-U430-1932_001.jpg
  Ajuntament de l'Hospitalet
  Associacions i entitats
  Ateneo Instructivo Republicano Federal
  Correspondència històrica
  Culturals i socio culturals
  Mitings
  Política i administració pública
  13 d’abril de 1932. A l’Ateneo Instructivo Republicano Federal del carrer Holanda s’hi celebra un míting polític de l’aliança dels partits d’esquerres. Un dels oradors és Ramon Franco, un aviador militar que s’ha fet famós per les seves gestes (el vol del Plus Ultra del 1926, d’Espanya a sud Amèrica) i que ara ha entrat en política defensant els ideals republicans. Qui hauria dit en aquell moment que ell no seria el germà més conegut de la família, i no precisament per simpatitzar amb la República?. Ramon Franco va recolzar Esquerra Republicana de Catalunya i va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona i diputat a les Corts. Quan esclatà la Guerra Civil, després de dubtar sobre què fer, finalment va passar-se al bàndol del seu germà. Va morir el 1938 en accident d’avió quan es dirigia a bombardejar València o Barcelona des de Mallorca. Com a anècdota, afegirem que a Barcelona li van dedicar un carrer molt abans que al seu germà, el 1927. I mentre que els carrers amb el nom del dictador han canviat, avui en dia encara trobem el “carrer de l’aviador Franco”. AMHL 101-U430-1932_001