Ronda de la Via, actual número 9 (nens - escola núm. 15).
Als anys 30 aquest edifici de baixos ja era una escola (en aquella època era Ronda de la Via, 7). El 1949 era una escola pública de nens (escola número 15) i l'Ajuntament pagava un lloguer al propietari del local (Antoni Planello o Planells).
L'edifici ja no existeix en l'actualitat.
Plaça Espanyola, 21 (nenes - escola núm. 29).
L'any 1949 era una escola pública de nenes (escola número 29). La família Masip Gabernet era la propietària de l'edifici, a qui l'Ajuntament pagava un lloguer. L'escola estava ubicada a la planta baixa.
L'edifici va ser reformat el 1967, però encara existeix.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Ronda de la Torrassa, Ronda de la Vía i Doctor Martí i Julià (que també rebia el nom de Romanins). Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Carta de la Unión Obrera de la Vivienda Propia (Secció Hospitalet, Collblanc i la Torrassa) enviada a l'Ajuntament, comunicant la publicació d'un full informatiu. En aquest full s'informa a tots els treballadors de les tasques realitzades en pro de la urbanització de diversos carrers de la ciutat i de les gestions per sol·licitar una llei de protecció als habitatges construits pels obrers. Juntament amb la carta està una còpia del full informatiu.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Rafael Campalans, Goya i Salvador Seguí (actualment també és Rafael Camapalans). Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Rafael Campalans, Salvador Seguí (actualment també és Rafael Campalans) i Progrés. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Plaça Pirineus, Passatge Concepció, Mas i Doctor Martí i Julià. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Romanins (Doctor Martí i Julià), Rosselló, Rambla Catalana i Passatge Xiprer. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Aliança (Mare de Déu dels Desemparats), Romanins (Doctor Martí i Julià), Rosselló. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Holanda, Viena (Santiago Apòstol), Progrés, Rambla Catalana, Passatge Buenavista i Passatge Rambla. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Llobregat, Aliança (Mare de Déu dels Desemparats), Montseny. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Progrés, Boada (Mossèn Jaume Busquets) i Viena (Santiago Apòstol). Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Mas, Progrés, París, Montseny, Canalejas. També apareix una persona del carrer "Artes y Oficios", segurament es tracta d'un error perquè aquest és un carrer del barri Centre. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers París, Plaça Espanyola, Progrés i Aliança. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Mas i Montseny. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom dels carrers Ronda Torrassa, Albareda, Terré, Llançà, Passatge Oliveras. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom. Carrers: Montseny, Rabarté, Doctor Martí i Julià (antic Romanins), General Moragas (actual Salvador Seguí), Claret. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Llista de veïns i veïnes de l'Hospitalet, ordenats alfabèticament per cognom. Carrers: Romanins (Doctor Martí i Julià), Passatge Pons, Holanda, Passatge Matas, Llobregat, Rosselló i Passatge Ribas. Elaborada amb dades de l'any 1934. Són tots els habitants empadronats a la ciutat que a la data de 15 d'abril de 1935 tindrien almenys 23 anys. Inclou informacions com: edat, professió i adreça.
Nota policial on se citen els diferents assumptes tractats per Montseny en el seu discurs del 26 de setembre de 1934 al Cine Romero: història de l'anarquisme, autors destacats, veritable significat de l'anarquisme, el comunisme llibertari i Ucraïna, el comunisme llibertari i la II República i la importància dels sindicats.
S'observa també un segell on se cita a la Comissaria de l'Hospitalet i la Comissaria General d'Ordre Públic de la Generalitat de Catalunya.
L'abril de 1922 els regidors Josep Batlle Castellví, Josep Jordà Polls, Josep Rius Casanovas i Amadeu Carné Fontes van impulsar una iniciativa privada per construir unes escoles i casal als barris de Collblanc i la Torrassa. Per això creen una Comissió Iniciadora del projecte i presenten aquesta proposició al Ple de l'Ajuntament. També van elaborar un fullet informatiu (Fons d'associació o entitat AMHL_514).
La proposició va ser aprovada al Ple per unanimitat, però sembla que l'edifici no es va arribar a construir mai.
Els plànols són signats per l'arquitecte municipal Ramon Puig i Gairalt.
Carta de la Unión Obrera de la Vivienda Propia enviada a l'Ajuntament, comunicant la celebració d'una assemblea general el dia 26 de juny al seu local social a la Ctra. de Collblanc 47 "Casa Pepito".
Juntament amb la carta hi ha còpia d'un full informatiu de la convocatòria de l'assemblea on s'explica que els temes a tractar seran l'urbanització dels barris de Collblanc i la Torrassa i de les tasques per aconseguir l'exempció de tributs per les "Casas Baratas" segons marca la llei. Posteriorment a l'assemblea hi ha programada la conferència "Las casas baratas y la vivienda propia para obreros".
En un primer escrit del negociat núm.2 de l'Ajuntament, s'informa que Carme Gómez Serret, habitant a la botiga del carrer Campalans, 82; ha acudit a les autoritats demanant que de la seva filla Dolors Rovira sigui reclosa en un convent. Resulta que la noia, de només quinze anys, té molt mala conducta i no hi ha manera de corregir-la.
En un ofici de resposta al Governador Civil de Barcelona, l’Ajuntament de l'Hospitalet informa que l'Arxiu Municipal no té cap documentació sobre la conducta o mals antecedents d'aquesta menor del barri de la Torrassa. Però sí que informa que la mare i els veïns diuen que la noia havia marxat a viure a Barcelona, al Carrer Cardona, 7; amb una senyora que regentava una casa de cites.
Instància presentada per Daniel Oliván, president de la "Unión Obrera de Vivienda Propia" perquè a un dels dos carrers que porten el nom de Llavinés se li doni el nom de "Juventud".
Al revers consta l'acord de la Comissió Municipal Permanent aprovant la petició.
Instància presentada per Daniel Oliván, president de la "Unión Obrera de Vivienda Propia" perquè a un dels dos carrers que porten el nom de Llavinés se li doni el nom d'"Unió".
Al revers consta l'acord de la Comissió Municipal Permanent aprovant la petició.