Imatge de misèria, en fort contrast amb els grans blocs de pisos del "desarrollismo" franquista que es veuen a la imatge, a la llavors part de l'Avinguda Ventura Gasol del barri de La Florida de l'any 1981.
El primer ajuntament democràtic va acordar resoldre un embolic de numeracions existent entre el carrer del Teide i la part de l'avinguda de Ventura Gassol que llavors s'endinsava al barri de les Planes des del barri de Sant Josep. Així, el 27 de novembre de 1981, el consistori va aprovar denominar igualment carrer del Teide l'esmentat tram de l'avinguda de Ventura Gassol del barri de les Planes, i establir una nova numeració per al carrer resultant. Va ser així que el carrer del Teide va adquirir la fesomia que té en l'actualitat.
El Ple de l'Ajuntament aprovà el 6 d'octubre de 1988 la generalització del procés de catalanització progressiva del nomenclàtor de carrers que s'havia iniciat amb la recuperació de la democràcia municipal a l'abril de 1979.
L'HOSPITALET, UNA CIUTAT EN CONSTRUCCIÓ (1955 - 1958)
Us mostrem una selecció de fotografies extretes dels Expedients d'Urbanisme dels anys 1955 a 1958 que solien incorporar una o vàries fotografies del solar on es volia construir o de l'edifici que es volia ampliar o enderrocar.
Aquestes imatges permeten veure com eren abans els carrers i els edificis. Ens mostren un l'Hospitalet "en construcció", precari, contradictori i, a voltes, desordenat.
Veureu uns espais fonamentalment del Samontà: La Florida, Collblanc, La Torrassa, Pubilla Cases i en menor mesura de La Marina. Aquests barris mantenien en part el seu ús agrari, per on encara circulaven els carros, com podreu apreciar.
És l’època en la que l’alcalde Josep Tayà i Solanes (1952-1956) començarà tímidament la transició cap al “desarrollismo” – mercès del Pla Comarcal de 1953, que provocarà que es comencin a redactar els primers Plans Parcials-. Serà, però, l’alcalde Ramon Solanich i Riera (1956-1962) qui l’iniciarà a final de la dècada dels cinquanta.
Aquesta dècada acabarà amb una gran especulació urbanística, en la que la ciutat passarà dels 83.000 habitants de 1955 als 143.000 de 1962.